ناتامایسین چیست؟ | همه چیز درباره ی ضد کپک مواد غذایی ناتامایسین | بازرگانی فودوکو

نکات بسیار مهم:

ناتامایسین برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی استفاده می شود.

درمان سطحي نگراني ايمني ندارد ، با اين حال مخلوط همگن با غذا است.

اثر پلی اتیل ها به عنوان طبقه ضد قارچ های نجات دهنده زندگی ممکن است به خطر بیفتد.

معرفی ناتامایسین:

ناتامایسین یکی از اعضای کلاس آنتی بیوتیک های پلی و ماکرولید است. ناتامایسین فعالیت آزمایشگاهی را در برابر مخمرها و قارچهای رشته ای مانند گونه های کاندیدا ، گونه های آسپرژیلوس ، سفالوسپوریم ، spus Fusarium  نشان می دهد.

در برابر باکتری های هوازی و بی هوازی گرم مثبت و گرم منفی غیرفعال است. علاوه بر این ، در معالجه بیماری انسان و در محافظت از غذاها مفید است.

Natamycin  برای درمان موضعی عفونتهای قارچی چشم ، دهان ، پوست و واژن به انسان داده می شود. سایر ضد قارچ های پلی اتیلن که در پزشکی بشر به کار می روند آمفوتریسین B و نیستاتین هستند. در حالی که نیستاتین برای پیشگیری یا درمان عفونتهای قارچی جزئی مانند عفونتهای دهانی یا واژینال کاندیدا مفید است ، از آمفوتریسین B برای معالجه جدی عفونتهای قارچی تهدید کننده زندگی استفاده می شود.

صنایع غذایی از ناتامایسین برای حفظ پنیر ، سوسیس ، ماست و در بعضی از کشورها آب میوه و شراب استفاده می کند. ناتامایسین از بسیاری از مواد نگهدارنده دیگر ارجح است زیرا عاری از بو و رنگ است به طوری که باعث عدم طعم مزه شده و در نتیجه بر روی پذیرش مصرف کننده تأثیر منفی نخواهد گذاشت. در مقابل محلول در آب مقاومت می کند بنابراین با شستشو به راحتی از بین نمی رود، بنابراین فعالیت خود را به عنوان نگهدارنده حفظ می کند.

نگرانی های اخیر در مورد استفاده از ناتامایسین به عنوان افزودنی برای نوشیدنی ها و ماست ، به عنوان گونه های روده کاندیدا ، مطرح شده است. ممکن است در معرض غلظت داروهای زیاد قرار داشته باشد ، بطور فرضی فشار انتخابی مقاومت را تحمل می کند. در مورد خطرات مرتبط با استفاده از ضد عفونی کننده ها توسط صنایع غذایی بحث برانگیز است ، اما استفاده از آنتی بیوتیک ها در داروهای دامپزشکی و برای ارتقاء رشد و پیشگیری از بیماری در کشاورزی ، آبزی پروری و باغداری نیز یکی از مهمترین عوامل مؤثر در توسعه مقاومت است .

فارماکولوژی Natamycin

جدا از حلالیت در آب و عدم ثبات در برابر اشعه ماوراء بنفش ، ناتامایسین در لبه های pH تجزیه می شود. تخریب ناتامایسین در یک محیط اسیدی ، همانطور که در محصولات نوشیدنی رخ می دهد ، میکوزامین و سه محصول تخریب تولید می کند که همه حاوی یک حلقه لاکتون دست نخورده هستند. محصولات تخریب غیر فعال در نظر گرفته می شوند.

در اصل ، این خصوصیات ممکن است برای استفاده از ناتامایسین در تولید مواد غذایی جامد مفید باشد. با این حال ، حلالیت محدود آب در ناتامایسین دو برابر نیست.

اول ، بخش محلول فقط به محل عمل پخش می شود ، به طوری که حلالیت پایین یک عامل محدود کننده در فعالیت ضد قارچی ناتامایسین است.

دوم ، ناتامایسین به اندازه کافی در نوشیدنی ها محلول نیست تا به عنوان یک نوشیدنی نگهدارنده نوشیدنی به خودی خود عمل کند بالاترین غلظت ناتامایسین قابل دستیابی در نوشیدنی ها ۵۲ میلی گرم در لیتر است ، غلظت چهار برابر کمتر از مقدار مورد نیاز برای ممنوعیت رشد قارچ ها برای یک دوره ۱۶ هفته ، حد ماندگاری محصول. بنابراین ، ناتامایسین به عنوان یک مجتمع درج سیکلودکسترین فرموله شده است.

سیکلودکسترین ها به عنوان مولکول های میزبان عمل می کنند تا مجتمع های ورود به سیستم را با مولکول های مهمان تشکیل دهند. مولکول سیکلودکسترین حداقل می تواند مولکول میهمان را تا حدی از تخریب ناشی از نور ، اکسیداسیون ، گرما و شرایط اسیدی یا قلیایی محافظت کند. سیکلودکسترین ها نه تنها ترکیبات حساس را از محیط بالقوه خورنده عایق بندی می کنند بلکه باعث افزایش حلالیت عوامل محلول در محلول ضعیف می شوند. گنجاندن ناتامایسین در سیکلودکسترین تهیه مجتمع حاوی ۵۰۰ میلی گرم در لیتر ناتامینایسین محلول را مجاز می داند و از ناتامایسین در غیرفعال در محیط اسیدی به عنوان غالب نوشیدنی ها محافظت می کند. در نتیجه ، مجتمع ناتامایسین-سیکلودکسترین به مدت ۱۶ هفته از ذخیره سازی در تاریکی پایدار ماند.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که گنجاندن ناتامایسین به سیکلودکسترین باعث کاهش فعالیت ضد قارچی مولکول ناتامایسین ، یعنی گروه میکوزامین ، دست نخورده و آزادانه می شود. اتصال ارگسترول از طریق گروه مایکوزامین بیانگر اولین و تعیین کننده ترین واکنش مورد نیاز برای فعالیت ضد قارچی است. حلقه لاکتون پلین ها در لایه لیپیدی قارچ ها وارد می شود .

علاوه بر اتصال به ارگسترول ، ناتامایسین باعث اختلال در همجوشی غشاء و فرآیندهای غشایی از طریق واکنش آشفتگی وابسته به ارگوسترول می شود که قبل از همجوشی غشاها هستند.

با توجه به افزایش حلالیت مجتمع های ناتامایسین-سیکلودکسترین و ساختارهای شیمیایی که برای نحوه عملکرد آن مهم است ، حلالیت نظری افزایش یافته است که با افزایش فعالیت ضد قارچی دنبال می شود ، و تجزیه به محصولات حاوی حلقه میکوزامین و / یا لاکتون باید محصولات تخریب شده را همچنان ضد قارچ انجام دهد. فعال. هر دو نظریه تأیید شده اند. مجتمع های ناتامایسین-سیکلودکسترین تقریباً دو برابر فعالتر از خود ناتامایسین هستند و محصولات تخریب مشخص شده اند که ۷۵٪ ، ۴۶٪ و ۱۴٪ از فعالیت مولکول دست نخورده را حفظ کرده اند .

قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی با ناتامایسین به دنبال مصرف نوشیدنی های حاوی ناتامایسین یا ماست:

با توجه به اینکه ناتامایسین از دستگاه گوارش “بسیار ضعیف” جذب می شود ، و بر اساس چندین مطالعه سم شناسی در حیوانات و یک مطالعه بالینی انجام شده در انسان ، JECFA در سال ۱۹۶۸ یک روزانه قابل قبول (ADI) ۰٫۳ میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن در روز ایجاد کرد. (یعنی ۱۸ میلی گرم در هر بزرگسال با وزن ۶۰ کیلوگرم) ، که در سال ۲۰۰۲ توسط JECFA تأیید شد.

این نکته ضروری است که نشان دهیم طبقه بندی ناتامایسین به عنوان “بسیار ضعیف” جذب شده است بر اساس مقاله مروری که توسط Brik منتشر شده است  ، که به یک مطالعه انجام شده توسط لینچ و همکاران اشاره داشت. در سال ۱۹۶۱ منتشر شد. غلظت سرمی ناتامایسین از نظر بیولوژیکی اندازه گیری شد. هشت بیمار با ۱۲۵-۵۰۰ میلی گرم ناتامایسین در روز تزریق شدند. یازده نمونه در نقاط زمانی مشخص نشده خارج شدند. دفعات دوز و تخصیص بیماران به گروههای دوز مشخص نشده است. غلظت سرم زیر حد قابل تشخیص ۸/۳ میلی گرم بر لیتر در این شرایط آزمایشی ثبت شد. استفاده از روشهای بیولوژیکی برای تعیین کمیت دارو ۵۰ سال پیش مناسب و استاندارد بود ، اما روشها و روشهای تحلیلی مطالعه براساس قابلیتهای موجود ، کمترین حد ممکن را دارند.

حلالیت ناتامایسین در آب سیب ۲۰ میلی گرم در لیتر در ۲۵ درجه سانتیگراد و pH 3.4 و ۱۰ میلی گرم در لیتر در ۴ درجه سانتیگراد و pH 3.4  است. مصرف ۱ لیتر آب سیب حاوی یا ۱۰ میلی گرم یا ۲۰ میلی گرم ناتامایسین توسط یک فرد مصرف کننده بزرگسال انسانی با وزن ۶۰ کیلوگرم منجر به قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی مطابق با ۵۰٪ و ۱۱۱٪ از سطح ADI می شود. با این حال ، میزان مصرف ۸٫۳۳ میلی گرم / کیلوگرم وزن بدن در روز از مصرف بخش حداکثر محلول مجتمع درج ناتامایسین-سیکلودکسترین از ۵۰۰ میلی گرم در لیتر ناشی می شود ، به طوری که سطح ADI بیش از ۲۷٫۸ برابر خواهد شد.

محصولات ماست حاوی ۵-۱۰ میلی گرم ناتامایسین / کیلوگرم از نظر تجاری در آفریقای جنوبی ، کانادا و چین در دسترس هستند و ممکن است در موعد مقرر در ایالات متحده آمریکا نیز موجود باشد. مصرف چنین آماده سازی هایی ممکن است منجر به تخمین روزانه ۲ روزه ناتامایسین از پس زمینه و کاربردهای پیشنهادی برای کل جمعیت ایالات متحده ۰٫۶۱-۱٫۲۲ میلی گرم در روز باشد  ، که به وضوح پایین تر از سطح ADI است.

توسعه مقاومت ناتامایسین در قارچ های محیطی:

ناتامایسین تقریباً سه دهه است که برای حفظ پنیر و کالباس ها استفاده می شود. بررسی ها در انبارهای پنیر و کارخانه های کالباس خشک که تا مدت ۹ سال از ناتامایسین استفاده شده بود ، هیچ تغییری در ترکیب یا حساسیت فلورهای قارچی آلوده کننده نشان نداد.

قرار گرفتن در معرض آزمایشگاهی سویه های جدا شده از انبارهای پنیر به افزایش غلظت ناتامایسین نشان داد که پس از انتقال ۲۵ تا ۳۰ هیچ یک از سویه ها نسبت به ناتامایسین حساسیت کمتری پیدا نکردند.

براساس این داده ها و این واقعیت که ناتامایسین در برابر باکتری ها فعال نیست ، پانل اتحادیه ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) نتیجه گرفت که هیچ نگرانی برای القاء ضد میکروب وجود ندارد مقاومت. با این حال ، پانل اثر ناتامایسین در گیاهان انسانی مقیم را ارزیابی نکرد.

ناتامایسین بیش از ۵۰ سال پیش کشف و توسعه یافت. مطالعات برای توصیف مشخصات سم شناسی و فارماکوکینتیک و آینه کاری روشهای اعمال شده و طرحهای مورد استفاده در آن زمان انجام شد. علاوه بر این ، ناتامایسین برای تصفیه سطح مواد غذایی جامد و تجویز موضعی در داروهای انسانی ایجاد شده است. در نتیجه ، استفاده گسترده از ناتامایسین در تولید مواد غذایی ، مانند علاوه بر نوشیدنی یا ماست ، و تدوین فرمولاسیون محلول جدید قبلاً هرگز مورد توجه قرار نگرفته است. برخلاف استفاده از ناتامایسین برای تصفیه سطح مواد غذایی جامد ، استفاده از آن در مواد غذایی مایع و نیمه جامد به ناچار فلور مدفوع را در معرض ناتامیایسین قرار می دهد. این تأثیر نگرانی هایی را که باید برطرف شود ایجاد می کند.

* ارزیابی فارماکوکینتیک ناتامایسین و بویژه مجتمع گنجاندن سیکلودکسترین آن.

* مقدار غلظت کل و آزاد ناتامایسین مدفوع در زمان های مختلف به دنبال مصرف دارو.

* تأثیر ناتامایسین و مجتمع گنجاندن سیکلودکسترین آن بر میکرو فلورای انسانی مقیم برای دوره های مربوطه.

* نظارت بر توسعه مقاومت به پلین در فلور قارچی ساکن انسان.

* ارزیابی مجدد فعالیت ضد قارچی محصولات تخریب ناتامایسین.

نتیجه گیری:

استفاده از ناتامایسین توسط صنایع غذایی برای تصفیه سطح مواد غذایی جامد بی خطر تلقی می شود. اگر به هیچ وجه قابل اندازه گیری باشد ، غلظت ناتامایسین بسیار پایین تر از سطح ADI است. به همین ترتیب ، استفاده از ناتامایسین به عنوان ماده نگهدارنده در تولید مواد غذایی نیمه جامد مانند ماست بی خطر است ، به این ترتیب که مصرف روزانه ناتامایسین بسیار پایین تر از سطح ADI است.

برگرفته از مقاله https://www.sciencedirect.com

مجموعه بازرگانی فودوکو – واردکننده و تامین کننده اسانس های پودری و مایع  با بهترین برند و مناسب ترین قیمت.

تمام محصولات از انبار تهران برای شما مشتری گرامی ارسال خواهد شد.

کسب موفقیت ، یک بازی ذهنی است.

www.foodoko.ir

برای کسب اطلاعات بیشترو یا سفارش محصول با کارشناسان فروش مجموعه تماس حاصل نمائید.

اشتراک گذاری و معرفی به دوستان : telegram foodoko twitter foodoko linkedin foodoko instagram foodoko aparat foodoko