اسید سیتریک | اسید سیتریک را بشناسیم و همه چیز را درباره ی آن بدانیم | بازرگانی فودوکو

اسید سیتریک – Citric Acid:

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف است که در میوه مرکبات یافت می شود. این ماده نگهدارنده طبیعی است و از آن برای افزودن طعم اسیدی (ترش) به غذاها و نوشابه ها نیز استفاده می شود.

در بیوشیمی ، به عنوان یک واسطه در چرخه اسید سیتریک اهمیت دارد و بنابراین در متابولیسم تقریبا همه موجودات زنده رخ می دهد. همچنین به عنوان یک ماده تمیز کننده خوش خیم محیط زیست عمل می کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.اسید سیتریک در میوه ها و سبزیجات متنوعی وجود دارد ، اما بیشتر آن در لیمو و لیموترش متمرکز است ، جایی که می تواند حتی ۸٪ از وزن خشک میوه را تشکیل دهد.

پرتقال ، گریپ فروت ، لیمو حاوی مقادیر زیادی اسید سیتریک است. اسید سیتریک به دلیل داشتن ویتامین زیاد ، رایحه تازه و نشاط آور ، رایحه ای عظیم مشهور است. این ماده در محصولات ضد پیری برای تقویت رشد پوست و لایه برداری پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

خصوصیات اسید سیتریک:

در دمای اتاق ، اسید سیتریک یک پودر بلوری سفید است. این ماده می تواند به صورت بدون آب (بدون آب) و یا به عنوان منو هیدرات موجود در یک مولکول آب برای هر مولکول اسید سیتریک وجود داشته باشد.

شکل بدون آب از آب داغ تبلور می شود ، در حالی که اسید سیتریک از آب سرد تبلور می شود ، منوهیدرات شکل می گیرد. با گرم کردن آن در دمای بالاتر از ۷۴ درجه سانتیگراد ، مونوهیدرات را می توان به صورت بدون آب تبدیل کرد.

از نظر شیمیایی ، اسید سیتریک خاصیت سایر اسیدهای کربوکسیلیک را دارد. هنگامی که بیش از ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم می شود ، با از بین رفتن دی اکسید کربن و آب تجزیه می شود.

تاریخ اسید سیتریک :

کشف اسید سیتریک به کیمیاگر اسلامی قرن هشتم جابر ابن حیان اعتبار یافته است. دانشمندان قرون وسطایی در اروپا از اسیدی بودن آب لیمو و لیموترش آگاه بودند. این دانش در دانشنامه قرن ۱۳th Speculum Majus (آینه بزرگ) ، تالیف شده توسط وینسنت باوایز ثبت شده است. اسید سیتریک برای اولین بار در سال ۱۷۸۴ توسط شیمیدان سوئدی کارل ویلهلم شل جدا شد که آن را از آب لیمو تبلور کرد. تولید اسید سیتریک در مقیاس صنعتی بر اساس صنعت میوه مرکبات ایتالیا آغاز شد.

در سال ۱۸۹۳ ، C. Wehmer فهمید که قالب پنی سیلیوم می تواند اسید سیتریک را از قند تولید کند. با این وجود ، تولید میکروبی اسید سیتریک از نظر صنعتی اهمیتی پیدا نکرد تا اینکه جنگ جهانی اول صادرات مرکبات ایتالیا را مختل کرد. در سال ۱۹۱۷ ، جیمز كوری ، شیمیدان غذایی آمریكایی كشف كرد كه سویه های خاصی از قالب Aspergillus niger می توانند تولید كننده اسید سیتریک باشند و Pfizer دو سال بعد تولید سطح صنعتی را با استفاده از این روش آغاز كرد.

تولید اسید سیتریک :

در این روش تولید ، که هنوز هم مسیر اصلی صنعتی به اسید سیتریک است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد ، فرهنگ های Aspergillus niger برای تولید اسید سیتریک از ساکارز تغذیه می شوند. پس از اینکه قالب از محلول حاصل فیلتر شد ، اسید سیتریک با رسوب دادن آن با آهک (هیدروکسید کلسیم) جدا شده و نمک سیترات کلسیم را تولید می کند ، که از طریق آن اسید سیتریک با درمان با اسید سولفوریک احیا می شود.

از طرف دیگر ، اسید سیتریک بعضی اوقات با استخراج با محلول هیدروکربن پایه آلی تریاوریایلامین از آب مایع تخمیر جدا می شود و پس از آن دوباره استخراج مجدد از محلول آلی توسط آب انجام می شود.

اسید سیتریک یکی از سری ترکیبات درگیر در اکسیداسیون فیزیولوژیکی چربی ها ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها به دی اکسید کربن و آب است.

این سلسله واکنشهای شیمیایی تقریباً در کلیه واکنشهای متابولیکی اساسی است و منبع دو سوم انرژی حاصل از غذا در موجودات بالاتر است. توسط سر هانس آدولف کربس کشف شد. کربس برای این کشف جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را در سال ۱۹۵۳ دریافت کرد. این سلسله واکنشها به درستی با عنوان چرخه اسید تریکوباکسئیک شناخته می شوند ، اما به عنوان چرخه اسید سیتریک یا چرخه کربس نیز شناخته می شوند.

کاربرد اسید سیتریک در صنایع:

به عنوان یک افزودنی غذایی ، از اسید سیتریک به عنوان یک ماده معطر و نگهدارنده در مواد غذایی و نوشیدنی ها ، به ویژه نوشیدنی های نرم استفاده می شود. با شماره E330 مشخص شده است. نمک های سیترات فلزات مختلف برای تهیه این مواد معدنی به شکل بیولوژیکی در بسیاری از مکمل های غذایی استفاده می شود. از خواص بافر citrate برای کنترل pH در پاک کننده های خانگی و دارویی استفاده می شود.

رایحه مرکبات تازه به دلیل تقویت و انرژی بخشیدن در گیاهان معطر بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که به اسید سیتریک از پوست استفاده شود می تواند تأثیر شگفت انگیزی بر روی پوست شما داشته باشد.

اسید سیتریک استفاده گسترده در کاربردهای بیشمار درست از مواد غذایی و نوشیدنی گرفته تا اتمام فلز.

کاربرد گسترده اسید سیتریک به عنوان یک ماده سازنده کننده ، نگهدارنده ، امولسیفایر ، طعم دهنده ، جداسازکننده و بافر در صنایع غذایی و غیر غذایی است.

اسید سیتریک یک ماده مؤثر در مواد آرایشی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مانند رنگدانه ، برنزه شدن پوست ، لکه های تیره ، چین و چروک ، منافذ مسدود شده و آکنه خفیف است. همچنین یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که باعث کاهش روند پیری ، تحریک تولید کلاژن می شود ، حاوی فعالیت های آسیب دیده پوست رادیکال های آزاد است.

توانایی اسید سیتریک در کلات کردن فلزات باعث می شود در صابون ها و مواد شوینده لباسشویی مفید باشد. با جویدن فلزات در آب سخت ، به این تمیز کننده ها اجازه می دهد تا کف ایجاد کنند و بدون نیاز به نرم شدن آب ، بهتر کار کنند. به طور مشابه ، از اسید سیتریک برای بازگرداندن مواد تبادل یونی که در نرم کننده های آب استفاده می شود با جدا کردن یون های فلزی انباشته شده به عنوان مجتمع های سیترات استفاده می شود.

به عنوان اسید کننده در نوشابه های گازدار ، مربا ، ژله ، آب نبات و غیره.

به عنوان دارویی به شکل نمک های جوشانده ، منیزیم سیترات ، یک ملین است.

به عنوان مرکبات آمونیوم در آماده سازی کاغذهای چاپی آبی.

به عنوان استرها که پلاستیک ساز خوبی برای لاک ها و لاک ها است.

اسید سیتریک در صنایع بیوتکنولوژی و داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد و به جای استفاده از اسید نیتریک ، لوله کشی فرآیند با خلوص بالا را غیرفعال می کند ، زیرا اسید نیتریک پس از استفاده برای این منظور یک مسئله دفع خطرناک است ، در حالی که اسید سیتریک نیست.

همچنین این ماده مؤثر در برخی از محلول های تمیز کردن خانگی حمام و آشپزخانه است. یک محلول با غلظت ۶٪ اسید سیتریک ، لکه های آب سخت را بدون شستشو از شیشه جدا می کند.

اسید سیتریک معمولاً به عنوان یک بافر برای افزایش حلالیت هروئین قهوه ای استفاده می شود. از داروهای یکبار مصرف اسید سیتریک به عنوان یک القاء استفاده شده است تا کاربران هروئین را برای تبادل سوزنهای کثیف خود در سوزنهای تمیز در تلاش برای کاهش شیوع ایدز و هپاتیت بکار گیرند. دیگر اسید کننده کننده های مورد استفاده برای هروئین قهوه ای عبارتند از: اسید اسکوربیک ، اسید استیک و اسید لاکتیک: در غیاب آنها ، تزریق کننده دارو اغلب آب لیمو یا سرکه را جایگزین می کند.

اسید سیتریک یکی از مواد شیمیایی مورد نیاز برای سنتز HMTD است. مواد منفجره ای به شدت گرما ، اصطکاک و شوک شبیه به استون پراکسید (که به “مادر شیطان” نیز معروف است). به همین دلیل ممکن است برخی از دولتها خرید مقادیر زیادی اسید سیتریک را نشانه فعالیت تروریستی بالقوه بدانند.

اسید سیتریک همچنین می تواند به بستنی اضافه شود تا گلبول های چربی از هم جدا شوند. به جای آب لیمو ترش نیز می توان به دستور العمل ها اضافه کرد. از اسید سیتریک به همراه بی کربنات سدیم در طیف گسترده ای از فرمولهای جوشانده استفاده می شود ، هم برای مصرف (مثلاً پودرها و قرص ها) و هم برای مراقبت های شخصی (به عنوان مثال نمک حمام ، دانه های حمام ، و یک روش تمیز کننده مناسب در گریس).

هنگامی که روی موها بمالید ، اسید سیتریک کوتیکول را باز می کند. در حالی که کوتیکول باز است ، امکان نفوذ عمیق تر مواد تمیز کننده را فراهم می کند. معمولاً در صورت انجام هرگونه رنگ آمیزی موهای مصنوعی توصیه نمی شود ، مگر اینکه سعی کنید رنگ را از بین ببرید. می توان از آن در شامپو استفاده کرد. همچنین در محصول “Sun-In” برای سفید کردن مو به همین دلیل نیز استفاده می شود.

اسید سیتریک در محصولات زیبایی و حمام به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد و آنها را از باکتری های مضر دور نگه می دارد.

مجموعه بازرگانی فودوکو – واردکننده و تامین کننده اسانس های پودری و مایع  با بهترین برند و مناسب ترین قیمت.

تمام محصولات از انبار تهران برای شما مشتری گرامی ارسال خواهد شد.

کسب موفقیت ، یک بازی ذهنی است.

www.foodoko.ir

برای کسب اطلاعات بیشترو یا سفارش محصول با کارشناسان فروش مجموعه تماس حاصل نمائید.

اشتراک گذاری و معرفی به دوستان : telegram foodoko twitter foodoko linkedin foodoko instagram foodoko aparat foodoko